Goedele Leyssen: mijn jane iredale beautytips

Door Goedele Leyssen

Ik heb iets te vieren, want sinds kort ligt MoodFood in de winkel, mijn derde boek al! MoodFood (Uitgever Manteau) gaat over de connectie tussen onze emoties en ons lichaam en over hoe we onszelf zowel gezonder als gelukkiger kunnen eten. Voor de foto’s ben ik met fotograaf Kurt Stallaert naar Hongarije gevlogen.

Er waren veel dingen die ik last minute nog in orde moest brengen, dus het was superdruk, maar gelukkig kon ik enkele dagen voor vertrek nog een afspraak fixen met make-up artist Thierry Deblaton van jane iredale.

"En zo heeft jane iredale er weer een enthousiaste fan bij."

 

Hij selecteerde een aantal make-up spulletjes voor me en omdat ik Thierry zelf jammergenoeg niet kon meenemen, toonde hij me ook hoe ik alles moest aanbrengen. De shoot verliep super. We hebben heel mooie foto’s gemaakt. En zo heeft jane iredale er weer een enthousiaste fan bij. Hier komen enkele van mijn favoriete jane iredale productjes die ik ben blijven gebruiken sinds Hongarij.
 

Mijn jane iredale favorieten

 • Sculpting Brush en de Handi in combinatie met de PurePressed Base Mineral Foundation. Helemaal perfect voor mij, want ik heb een erg onrustige huid. Ik weet sinds enkele jaren dat dat het gevolg is van voedselintoleranties die op hun beurt het gevolg zijn van jarenlange stress. Mijn immuunsysteem reageert enorm heftig op o.a. melk, tarwe en cacao. Meestal slaag ik erin om ze te vermijden, maar soms loopt het ook fout. Zo at ik onlangs op restaurant met veel smaak een gevulde portobello mushroom, om achteraf te ontdekken dat er halloumi kaas in zat. Mijn pukkelalarm ging af, en de volgende dag stond ik helemaal vol met uitslag. Op zo’n momenten ben ik blij dat ik een poeder heb dat mijn huid op een onzichtbare manier egaliseert zonder ze te verstikken.

  Ik breng eerst het poeder op mijn gezicht aan met de Handi en mijn pukkeltjes zelf photoshop ik weg met de Sculpting Brush. Het goede is dat als ik mijn pukkels niet zie, ik er ook niet aan prul, en als ik er niet aan prul, dan genezen ze sneller!

  TIP: Voedselintoleranties - en alle bijbehorende gezondheidsproblemen die daar het gevolg van zijn - voorkomen, doe je door je stress beter te managen. Op Facebook host ik samen met stressmanagement expert Dr. Mahdi Brown een support Facebook-group voor vrouwen die Career Women- Stress Less, Enjoy More heet. Je bent welkom om je aan te sluiten!
 • PureMoist Lipstick Susan, een hydraterende lipstick in een natuurlijk rozige kleur. Ik hou niet van knalkleuren op mijn lippen, maar een transparante, lichte kleur zoals Susan vind ik echt heel mooi.
 • Dark Brunette Wenkbrauwpotlood. “Als je geen tijd hebt voor make-up, focus dan op je wenkbrauwen”, was een van de tips van Thierry die ik de afgelopen maanden echt ter harte heb genomen. En het werkt echt! Daarom is het potlood nu op en moet ik dringend een nieuw bestellen.
 • Circle Delete Concealer. Kringen onder mijn ogen. Ja, het gebeurt. Ik zorg dat ik genoeg drink en voldoende beweeg, maar het is altijd fijn om ook deze concealer bij de hand te hebben. Als ik deze aanbreng voel ik me meteen meer uitgeslapen.
 • Naturally Glam Eye shadow Kit. Het is vooral de ‘feather’ uit dit paletje die ik gebruik om mijn binnenste ooghoek op te lichten. Ik breng deze kleur ook aan vlak onder mijn wenkbrauwen.

Mijn persoonlijke beautytips

Make-up accentueert je sterke punten en kan je een geweldige opkikker geven op mindere dagen, maar uiteraard moet je het combineren met een healthy lifestyle. Hier komen enkele van mijn persoonlijke beautytips:

 • Een koude douche. Ik smeer me elke ochtend in met amandelolie en daarna neem ik een koude douche terwijl ik mijn lichaam masseer. Achteraf voel ik me onoverwinnelijk en mijn huid blijft er mooi strak door. Doe dit evenwel niet tijdens de eerste drie dagen van je regels of als je zwanger bent!
 • Omega 3 en Vitamine C: Ik neem dagelijks Omega 3 en voor het slapengaan minstens 1000mg vitamine C om mijn huid soepel en mooi te houden.
 • Chlorella: ’s Ochtends doe ik altijd een schep chlorella – dat is een microalg - in mijn smoothie. De chlorofyl die daarin zit heeft een ontgiftend effect en helpt mijn cellen om energie te produceren voor de nieuwe dag. Je vindt het bij de natuurvoedingswinkel.
 • Ademhalingsoefening: Hoe trager je ademt, hoe rustiger je wordt en hoe aantrekkelijker je wordt voor andere mensen. Gestresst? Adem 4 tellen in. Hou je adem 4 tellen vast. Adem uit in 4 tellen. Hou je adem vier tellen vast. Adem diep in, weer uit en begin van voor af aan. Doe het tot je weer kalm bent.


 

Over Goedele Leyssen

Goedele Leyssen werkte als beautyjournaliste toen Kundalini Yoga op haar pad kwam. Ze vond de antwoorden op de vragen waar ze mee worstelde en gooide haar leven om. Goedele werd een succesvol yoga teacher, volgde een opleiding als holistisch nutritionist en sindsdien geeft ze workshops, lezingen en yoga retreats in binnen- en buitenland en schrijft ze healthy lifestyle artikelen voor Het Laatste Nieuws en Feeling.


Meer weten? www.goedeleleyssen.com. Je vindt Goedele ook op Instagram en Facebook.

Reacties

Reageer op dit artikel

Een reactie plaatsen