Eline Reynders: mijn natuurlijke make-uplook essentials

Tekst en beeld door Eline Reynders

Een half jaar geleden besliste ik om al mijn fast fashion kledingstuks geleidelijk aan uit mijn garderobe te doen verdwijnen. Mijn doel? Een volledig duurzame kledingkast nastreven voor de rest van mijn bestaan. We gaan het hier natuurlijk niet over mode hebben, ook op vlak van beauty probeer ik dezelfde weloverwogen keuzes te maken. Ongeveer drie jaar geleden kwam ik voor het eerst in contact met het team achter Hélène V. en de producten van jane iredale. Als ik je zeg dat het merendeel van mijn make-upcollectie nog steeds gedomineerd wordt door dit label, dan weet je dat ik oprecht fan ben.

De reden voor mijn enthousiasme is simpel: de producten van jane iredale zijn lief voor mijn huid. Nog nooit heb ik enige vorm van irritaties ondervonden. Daarnaast vind ik dat de producten langdurig meegaan, wat mijn blijheid en duurzame missie alleen maar ten goede komt. Bovendien ben ik over het algemeen voornamelijk fan van zeer natuurlijke make-up - en laat dat net zijn wat je perfect met jane iredale kan bereiken.

Mijn essentials voor een dagelijkse natuurlijke make-uplook 

Na het zorgvuldig reinigen en verzorgen van mijn gelaat breng ik allereerst de Smooth Affair Facial Primer & Brightener aan. Die zorgt ervoor dat je make-up de hele dag blijft zitten én dat je huid gehydrateerd wordt. Dit product is sinds twee jaar een vaste waarde in mijn beautykast, een echt blijvertje. Stap twee omvat het aanpakken van de blauwe cirkels onder mijn ogen en dat doe ik met de Circle/Delete Concealer. Het is een tweekleurige crème concealer die de huid zowel oplicht als camoufleert. Het prettigst aan dit product? Je kan elke kleur afzonderlijk gebruiken of ze met elkaar mengen tot je een tint verkrijgt die perfect is afgestemd op je eigen huidskleur.

Hierna haal ik de Dream Tint Tinted Moisturizer uit de kast. Het is een super luchtige, vloeibare foundation die je huid mooi corrigeert zonder een laagje te leggen. Ideaal voor zij die geen fan zijn van een traditionele foundation of zij die net zoals mij geen ‘perfecte egale tint’ willen nastreven. Sproetjes for the win, nietwaar?! En als ik toch eens nood heb aan wat meer dekking, dan grijp ik naar de PurePressed Base Mineral Foundation. Een semi-matte, compacte poeder foundation met SPF 20 die geschikt is voor alle huidtypes. Van mij krijgt deze een extra pluspunt: het is een refill!

Mijn wenkbrauwen zijn onderdelen die ik tot voor kort continu vergat tijdens mijn dagelijkse make-uproutine. In het boek “Iedereen Mooi” van make-up artieste Angelique Vandewinkel las ik onlangs dat een perfecte wenkbrauw je look echt kan maken of kraken. Sindsdien heb ik de PureBrow Brow Gel aangeschaft om mijn wenkies elke ochtend perfect in de plooi te leggen. Super eenvoudig aan te brengen en een keurig resultaat. Et voilà! Dit is voor mij de ideale basis voor een natuurlijke make-up look. Op doordeweekse dagen kies ik nog voor een vleugje PureLash mascara en een PureGloss Lip Gloss. Welke producten zijn jouw topfavorieten voor het creëren van een natuurlijke make-uplook?

Mocht je nog vragen hebt over bovenvermelde producten: ik beantwoord ze met plezier. Hopelijk tot snel!

 

Veel liefs,

 

Eline


Over Eline Reynders

Eline is 25 zomers jong. Babbelkous is haar middle name en dat vertaalt ze graag naar het schrijven van persoonlijke verhalen. Haar iPhone is het verlengde van haar rechterhand en haar laptop wijkt nooit meer dan 3 meter van haar zijde. Wanneer het gaat over warme chocolademelk of sociale media, noemen vrienden haar zonder gêne een addict. Daarbovenop gaat ze geen enkele citytrip uit de weg en vertoeft ze even graag op virtuele shoppingparadijzen. 

3 Reacties

 • leers Myriam Reageer

  Dag Eline,
  ik vroeg me af of deze producten ook dierproefvrij zijn?
  Ze zien er fantastisch uit, ik ga er ook wel eens naar opzoek gaan, maar het blijft toch moeilijk in deze tijd om altijd politiek correct te zijn. Daarom ben ik benieuwd,
  lieve groet Myriam

  • Lianne Reageer

   Hoi Myriam,

   Dit kwam ik op de site tegen: Niet getest op dieren. Gecertificeerd door Leaping Bunny Program en PETA. • Nona Reageer

  Hallo, welke tint van concealer gebruik jij?


Reageer op dit artikel

Een reactie plaatsen