Superfoods in Supermakeup

Wat maakt ze zo SUPER?

Superfoods bevatten een hoog gehalte aan voedzame stoffen en antioxidanten die allerlei positieve effecten hebben op de gezondheid. Daarnaast roepen ze ook enige controverse op: ze worden ervan beschuldigd niet zo super te zijn als wordt beweerd. Feit blijft dat ze zeker en vast gezond zijn en we er hoe dan ook baat bij hebben ze te nuttigen. Zo is het niet anders voor de superfoods  in de producten van jane iredale. De grens tussen make-up en gezonde verzorging wordt vervaagd dankzij de superingrediënten.

Deze blogpost schrijven was moeilijk. Nee, niet om superfoods in de producten te vinden, maar om een keuze te maken tussen de vele opties. Zo vind je ook avocado, granaatappel, kelp, druiven, vlaszaad en Aloë Vera terug in onze make-up lijn. Wellicht zien we er dan zelfs nog over het hoofd. We hebben ons beperkt tot een top 4.

Blauwe bes: klein besje, grote voordelen

Er zijn maar weinig voedingsmiddelen die meer antioxidanten bevatten dan blauwe bessen. Ze zijn heerlijk in je yoghurt én ze bevorderen ook nog de collageenproductie. De besjes helpen dus om je huid elastisch en jong te houden. Just Kissed Lip & Cheek stain bevat extracten van dit blauwe wondertje en laat jou én je lippen er volop van genieten. Sinds kort werd er een nieuwe rode variant (Forever Red) aan deze lipstick lijn toegevoegd.

Chlorella: het groene poeder

Chlorella is geen vrouwelijke variant van het onderhoudsproduct voor de recreatieve waterpartij in je achtertuin. Het is een weinig sexy groene alg. Deze bewoner van zoete waters bevat een hoge dosis bèta caroteen en vitamine C. Bij gevolg is dit een uitstekend anti-aging ingrediënt dat ook de collageenproductie stimuleert en de algemene huidconditie verbetert. Terug te vinden in onze Full Coverage BB cream, Glow Time.

Word 100 jaar oud met groene thee

Op het Japanse eiland Okinawa wonen de meeste honderdjarigen ter wereld. En ze zijn ook nog eens superfit. Denk jij nu: ‘ik wil dat ook wel, en hoe doen ze dat, die krasse Japanners’?  Wel, begin dan alvast met je pinkje in de lucht te slurpen, want groene thee is een belangrijk onderdeel van het Okinawa-dieet. Een kopje groene thee geeft je een instant opgewekt gevoel en bevat een gigantische lading antioxidanten voor een gezonde stofwisseling.

In onze Zap & Hide neemt groene thee de kalmerende, ontsmettende en ontstekingsremmende hoofdrol op zich. Het zal dus geen verrassing zijn dat dit product gebruikt wordt om acne te genezen en te kalmeren. En je zou het bijna vergeten: de dubbelzijdige stick camoufleert de plaats delict natuurlijk ook. Tip: stip je pukkel een 6-tal keren per dag aan met de transparante zijde, daarna met de gekleurde zijde. Voor het slapen gaan gebruik je enkel de transparante zijde. 

Kokosnoot: dodelijker dan een haai, maar wel gezonder

Kokosnoten hebben een reputatie opgebouwd als gezond drankje, tropische (verkleed)bikini en hipster-foodie ingrediënt. Je hebt trouwens 15x meer kans gedood te worden door een vallende kokosnoot dan een haai, maar dat doet er even niet toe. Deze zaken zijn niet het enige waarvoor deze vrucht gekend is. Kokos is ontstekingsremmend en het heeft een antibacteriële werking. Dat maakt kokosolie een excellent middel tegen onder meer verkoudheid, eczeem, koorts en keelpijn. Smeer het goedje rechtstreeks op je lippen met LipDrink. Je proeft hem niet maar hij is er wel.

 

Skintastische SUPER groetjes,

De Skinsiders

Reacties

Reageer op dit artikel

Een reactie plaatsen

Vergelijkbare posts