Mind- & Skinfullness

Wat stress met je huid doet

Stress maakt deel uit van ons (dagelijks) leven. Het zet niet alleen je lichaam, geest en emoties onder druk, maar ook je huid ontsnapt niet aan de gevolgen. Een gestresseerde huid is een doffe huid met meer rimpels en vaak ook pukkels. Daarnaast veroorzaakt en verergert stress huidaandoeningen als acne, eczeem en psoriasis.

We worden gebombardeerd met anti –stress tips. De klassiekers zijn gekend: ‘let op je ademhaling, ga een weekendje wellnessen, doe aan yoga, brei een pullover…‘. Wij zetten graag een aantal leuke, minder bekende, doch doeltreffende tips voor jou op een rijtje.

1. Eet een banaan

Aapjes weten waarom: een banaan bevat 30% van je dagelijkse vitamine B6 behoefte. Deze stof ondersteunt de aanmaak van serotonine (=gelukshormoon) dat zorgt voor een goed humeur en helpt tegen depressieve gevoelens. Een banaan helpt je dus op vredige wijze door een crisismomentje. Tip: eet een banaan met gele schil en donkere vlekken. Deze is 8 x effectiever in het verhogen van het immuunsysteem.

2. Masseer je gezicht

Bij stress staan de gezichtsspieren te strak gespannen, en daar komt die ellendige hoofdpijn vandaan. Breng deze spieren en je innerlijke zelf terug in ontspannen toestand door je gelaat te masseren met een olie. Onze favoriet en ‘hero product’: Hydrating Oil Capsules. Breek er ’s avonds eentje open na het reinigen, het tonifiëren en de moisturiser. Breng daarna deze fijne olie aan in rustige, circulaire bewegingen. Laat je handen over je wenkbrauwen glijden, langs de slapen en dan via de neus opnieuw omhoog. De capsules bevatten bèta-sitosterol, een ware energieboost voor de cellen. 

3. Droedel

Kriebel met pen of potlood op een papiertje.Dit droedelen is een vorm van schetsen/tekenen zonder duidelijk doel. Je doet dit bijvoorbeeld vaak tijdens het telefoneren. Hierbij ontstaan dan symmetrische, krullerige of vierkante patroontjes. Stress zorgt voor een conflict tussen onze logische linker hersenhelft en onze emotionele rechterhelft. Droedelen kan dat weer in evenwicht brengen, als zijnde een soort yoga voor de geest. Focus je even op deze activiteit en voel de stress van je schouders vallen.

 

4. Breng lippenbalsem aan

Nervositeit leidt er vaak toe dat je de neiging krijgt om je mond aan te raken of er (ongezonde) dingen in te stoppen. Onderzoek heeft uitgewezen dat het aanraken van je mond helpt kalmeren. Het deel van je zenuwstelsel dat verantwoordelijk is om je rustig te maken wordt hierdoor geactiveerd. Dus in plaats van je in een vreetbui te storten of aan je droge velletjes te zitten pulken: KEEP CALM and APPLY LIPDRINK!

 

Skintastische groetjes,

De Skinsiders


(Bronnen: Charlotte Watts, Gezondheidscoach en voedingsdeskundige. Karen Mallin, instructor in the departments of psychiatry & behavioral sciences and dermatology & cutaneous surgery of the University of Miami. Haruyo Iwasawa and Masatoshi YamazaKi, Differences in Biological Response Modifier-like Activities According to the Strain and Maturity of Bananas)

Reacties

Reageer op dit artikel

Een reactie plaatsen

Vergelijkbare posts